Meest gestelde vragen

Zoek en vind antwoorden op jouw vragen.

Het Congres Levende Talen 2020 wordt een bijzonder congres! Je ontvangt na aanmelding een e-mail met hierin belangrijke en nuttige informatie. We kunnen ons goed voorstellen, dat je vooraf nog enkele vragen hebt. Veelgestelde vragen hebben wij daarom verzameld en uitgewerkt.

Na je aanmelding ontvang je per e-mail een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je vanaf donderdag 15 oktober 2020 op het leerplatform kunt inloggen. Via dit leerplatform heb je vooraf en tijdens het Congres Levende Talen 2020 toegang tot de geüploade onderwijsmaterialen van de workshops waarvoor je jezelf hebt aangemeld. Op vrijdag 30 oktober 2020 zal binnen iedere workshopruimte een link zichtbaar zijn die naar de videoconferentie leidt.
Workshopronde A vindt plaats tussen 09:00 en 09:45 uur, workshopronde B tussen 10:00 en 10:45 uur, workshopronde C tussen 11:00 en 11:45 uur en workshopronde D tussen 15:00 en 16:45 uur (vanwege het tijdverschil in Nederland en de overzeese gebieden zoals Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Mexico). Iedere workshopronde duurt 45 minuten. Zorg ervoor dat je tijdig in de videoconferentie(s) aanwezig bent om zowel de workshopgever(s) als workshopnemers niet te storen!
De Vereniging van Leraren in Levende Talen heeft de afgelopen tijd de ontwikkelingen rondom privacy-gerelateerde vraagstukken van verschillende videoconferentie-applicaties nauwlettend in de gaten gehouden. Om de privacy van de deelnemers van het Congres Levende Talen 2020 zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, is het besluit genomen zowel de hosting van de website, het leerplatform als ook van de videoconferentie-software grotendeels in eigen beheer te nemen. De workshopgever heeft, naast de videoconferentie-software van de Vereniging van Leraren in Levende Talen, tevens de mogelijkheid om "Zoom" te gebruiken. Doordat een bedrijfslicentie gebruikt wordt, wordt de data versleuteld via Europese servers verstuurd. Dit is veilig!
Nee. Er zal echter wel een introductievideo op vrijdag 30 oktober 2020 aan alle deelnemers bij aanvang van het Congres Levende Talen 2020 getoond worden.
Het is niet mogelijk de content van jouw workshop(s) achteraf via de website van het Congres Levende Talen 2020 te benaderen. Uiteraard is het onderwijsmateriaal van de workshop(s) wel vooraf en gedurende het Congres Levende Talen 2020 via het leerplatform te benaderen. De workshopgever(s) is/zijn te allen tijde verantwoordelijk voor het onderwijsmateriaal dat door hem/haar geüpload wordt. Eventuele schade en/of kosten die ontstaan door de schending van copyright, zullen op de workshopgever(s) verhaald worden. Het onderwijsmateriaal zal na afloop van het Congres Levende Talen 2020 verwijderd worden. Indien je het onderwijsmateriaal (zoals een presentatie) van de workshop(s) wilt ontvangen, vragen we je met de betreffende workshopgever(s) contact op te nemen. De Vereniging van Levende Talen kan je bij dit contact niet ondersteunen.
De videoconferentie-software die gedurende het Congres Levende Talen 2020 gebruikt wordt, werkt op iedere moderne computer (met Windows 10 of MacOS Catalina) met een goede internetverbinding. Voor een optimale verbinding dien je de computer d.m.v. een internetkabel rechtstreeks met de router te verbinden en een koptelefoon met interne microfoon te gebruiken. Tevens dien je gebruik te maken van een moderne webbrowser (de laatste versie) zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox. Tijdens de videoconferentie kun je ervoor kiezen om je webcam en microfoon in te schakelen.

Staat je vraag er niet tussen?

Heb je nog andere vragen? Neem dan via de live chat, per e-mail of telefonisch contact met ons op!

E-mail: congres@levendetalen.nl
Telefoon: +31 30 205 9978